5/02/2009

Anahtar Kütük




Ekşiden alıntıdır...

örneğin belediye otobüslerinde böyle kilit adamlar vardır. otobüsün bütün yolcu dağılım fizibilitesini piç eden mundar eden adamlardır bunlar. onlar yüzünden otobüste olmadık yerlerde olmadık yığılmalar, çok elverişli bölümlerde de olmadık boşluklar meydana gelir. kendisi muhtemelen önce inmek, tutacaklı sağlam bir yer bulmuş olmak, ahbabını yalnız bırakmamak ya da kim bilir hangi sebeple bir yere sabitlenir ve kıpırdamaz. etrafında onun yüzünden oluşan hastalıklı birikmenin farkına varmaz. dünya umurunda değildir. artık o bir antik yunan heykelidir adeta.

işte o adam kütüktür. pardon yani anahtar kütüktür. onu kıpırdatmak veya yön gösterir gibi hafif ittirmek tüm otobüsün selametini, huzurunu, coşkusunu da beraberinde getirir. o kıpırdayıp yürümeye başlayınca otobüste tatlı bir hareketlenme olur. bi kıpır kıpır eder insanlar. ilgili boşluklar dolar, öndekiler ortaları bulur, ortadakiler arkaları bulur. nizam ve düzen oturur mekana. dışardan bakıldığında "ne kadar da sevimli ve güzel bir otobüs ailesi" denir. neredeyse insanlar birbirlerine gülümseyip "negadder güzel bir gün değil mi monşer" diyeceklerdir.

hayatımızı çekilmez hale getiren anahtar kütükleri bulalım ve ittirelim ki, arkasında biriken gerilim dağılsın, dünya daha güzel bir yer olsun.

Üstüne eklicek herhangi bir kelimem yok bu insanları ittirmek bütün düyanın görevi

Hiç yorum yok: