1/23/2011




İspanya'nın alt liglerinden birinde oynayan ve aylardır paralarını alamayan Pontevedra'lı oyuncular yönetimi protesto için maçın ilk düdüğüyle birlikte dizlerinin üstüne çöküyorlar. Asıl bundan sonrası önemli her şeyin kazanmaya odaklı olduğu günümüzde rakip oyuncular gidip gol atmaya çalışmıyor aksine rakip yarı sahaya bile geçmeden pas yapıyorlar. Lugo takımının oyuncularından dayanışma dersi.

1/17/2011

Karabükspor tamam sıra Galatasaray'da


''Saygıdeğer Karabükspor Yönetimi Türk Telekom Arena Stadının açılış gününde Sayın Başbakan’a çirkin söylemlerde bulunan Galatasaray taraftarını kınamıştır.Sırf menfaat uğruna Başbakan’a gösterilen bu gereksiz ilgi Karabükspor Camiasını kamuoyunda “yağcı” ve “yalaka” gibi sıfatlara maruz bırakmıştır..Bu ifadeler Karabükspor Yönetimini rahatsız etmese de Karabükspor taraftarının gururuna dokunmuş ve Karabükspor taraftarını kamuoyunda güç duruma düşürmüştür.İşçi takımı olarak bilinen Karabükspor’un yönetim kurulunun bu tarz;menfaat için üstüne hiç ama hiç vazife olmaksızın yapılan açıklamaları Karabükspor ile bağdaştırmaması;illa ki yapılmak isteniyorsa kendi şahsi açıklamaları olarak yapması gerektiğini,sendikal çekişmelere Karabükspor’u alet etmemesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Kamuoyuna duyurulur.''

Karabük taraftarı kendi yönetimine ayarı verdi. Sıra ıslıklayan taraftarın kombinesini iptal edeceğiz diyenlere ayar verme vakti. Tribünlerde ki muhalif sesi öldürmek isteyenlere inat.Haydi!!!

1/11/2011

Unite Against Racism

''Ceyhun Yılmaz, Okan Bayülgen’in programına konuk olmuş. Ekranda Ceyhun Y’nin Kardemir Karabüksporlu Emenike’yi konuk ettiği programın görüntüleri. Tam o sırada Okan B. son dönemde klasikleşen küstahlıklarından birini yapıyor: “Bu nedir hocam? Tekneyle gelen arkadaşlardan mı?”

Lafı evelemeye gevelemeye gerek yok: Okan B., televizyon kariyerinin en utanılacak programına imza atmıştır ve en kısa sürede Emenike’den ve ‘tekneyle gelenler’ diye aşağıladığı insanlardan özür dilemelidir (yetmez ama evet). Sadece derisinin rengi nedeniyle Emenike’yle dalga geçmesinin, kendisine ‘bu’ diye hitap etmesinin her hangi bir bahanesi olamaz. İnsan ticareti sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın içini burkan sarsıcı hikayelerle dolu bir meseledir. Bir TV şovuna malzeme edilemeyecek kadar üstünde hassasiyet gösterilmesi gereklidir.
Türk toplumunda “Bizde ırkçılık yoktur. Hele ki zencileri çok severiz” diye hakim bir görüş var. Zencileri severler çünkü onlara komik gelirler. Yabancı toplumlarda 'ırkçı' sayılan her türlü pisliği yaparlar ama bunun ne anlama geldiğini idrak edemezler. Ceyhun Y.’nin Okan B.’ye yanıtı da bu minvalde: “Bu Emmanuel Emenike. Emmanuel bu hale gelmiş düşün. Afrika kökenli bir abimiz. O kadar tatlı bir adam ki.” (Ceyhun Y.’ye ayrıca hatırlatmak lazım Emenike Nijeryalı. Afrika kökenli falan değil ‘has’ Afrikalı kendisi!)
Karabükspor taraftarı lütfen bu rezilliğin peşini bırakmayın. Sizler de yokluğu iyi bilirsiniz. Sefaletten, zorbalıktan kaçmak için daha iyi şartlarda yaşama hayalleriyle Okan B'nin göndermeye yaptığı o insanları en iyi siz anlarsınız. Maden altında göçükte kalanlarla, denizin ortasında dev dalgalarla boğuşanlar bir değil midir?
İki sezondur attığı gollerle yüzünüzü güldüren, günübirlikte olsa hayatın zorluklarını unutturan Emenike’nizi ve mültecileri yalnız bırakmayın.
Bu topraklarda hiç unutulmayacak olan Mususi’ye, Amokachi’ye, Uche’ye, Appiah’a, Nonda’ya, Iorfa’ya, Madida’ya, Kona’ya, Mosheu’ya, Kompela’ya, Coulibaly’ye de bu vesileyle selam olsun. O stüdyoyu bu ekip bassa diye hayal kurmadan da edemiyor insan...''*

Irkçılığa karşı hep birlikte tepkimizi göstermeliyiz. Özür dilemek yetmez sorarlar adama sen nasıl geldin buralara...


*antoniobenerrivo.blogspot.com'dan alıntıdır.

Elveda...




Fanatik bir fenerliyim ama bu stada, burada yazılan destanlara, Türk futbolunun ilklerine imza atılan yere saygı duymamak elde değil. Güle güle Sami Yen. Bizim maraton tribüne her gittiğimde hep efsane maraton aklıma geliyor nerede eski fener tribünü diyorum umarım aynı şey galatasaraylı dostlarımın başına gelmez.

1/08/2011

Adammışsın Bülent Başgan



''A takımın kamp yapmak için gittiği Side'ye A2, U18, U17, U16, U15 ve U14 takımlarının da gitmesi için masrafların yarısını kendi cebinden ödedi. Böylece, altyapı oyuncuları hem erken yaşta profesyonel kamp havasını soluyacak, hem de kulüp tarafından kendilerine değer verildiğini hissedecekler.'' *

Şaşırdım ama tebrik edilecek bir davranış Sezarın hakkı sezara demek lazım.


*siyahinakirmizina.blogspot.com'dan alıntı.

1/01/2011

2011

İnsanın insanı sömürmediği bir geleceğin başlangıcı olması dileğiyle...